“СПРИНГФИЙЛД” Е ВЕЧЕ И В БЪЛГАРИЯ
* През студения сезон при мъжете ще бъде актуална визията на „арктически ловец”

Галина Кондова

Световноизвестната испанска марка „Спрингфийлд” беше официално представена на българския пазар по време на откриването на магазин “SPF” в City Center Sofia. Гостите присъстваха на нестандартен моден пърфоманс, отразяващ философията и разбиранията на марката за начина на живот и стила на съвременния млад мъж. На шоуто присъстваха представители на медиите и хай-лайфа.

ИСТОРИЯТА
Марката „Спрингфийлд” е създадена през 1988 г. и е посветена на младите градски мъже, които притежават космополитен дух и търсят най-доброто съотношение между качество и цена. Днес, стилът на „Спрингфийлд” отразява интересите към спорта, музиката и интернет, но удовлетворява и мъжа, който търси комфортна и актуална мода.

МАРКАТА
Дизайнерите на „Спрингфийлд” работят за създаването на съвременно, градско и удобно облекло. Първоначално „SPF” е марка за мъжко облекло, но в края на пролет 2006 се появява новата марка: „Спрингфийлд уомън”. Дамската линия ще бъде във всички „SPF” магазини през лятото на 2007.

ГЛОБАЛНО
Философията, ориентирана към клиента осигурява на „Спрингфийлд” водеща позиция в младежката мода. Към настоящия момент веригата има 587 търговски обекта в 35 държави, като например Испания, Португалия, Франция, Белгия, Люксембург, Германия, Австрия, Унгария и Полша и др. Формулата за нейния успех вече започва да се разпространява по целия свят чрез франчайзингови клонове в държави като Канада, Русия, Гърция, Израел, Саудитска Арабия, Сингапур, а вече и в България.

КОЛЕКЦИЯ ЕСЕН/ ЗИМА ‘06-07

Колекцията на „Спрингфийлд за сезона есен-зима 2006-2007 има три основни линии, всяка, от която съответства на различните превъплъщения на съвременния градски мъж.

НА РАБОТА
Спортно – небрежен стил, вдъхновен от „практичния” характер на бизнес облеклото със свежи подобрения като джобове, аксесоари, метални копчета и закопчалки, копчета за яка и подсилени шевове. Разнообразие от цветове в тъмните и неутрални тонове, подчертаващи мъжествеността, както и нюанси на синьо, сиво, сиво-зелено и екрю. Черното е акцент в „колежанския” стил. Денимът играе съществена роля в колекцията. Използвани са нови разцветки и щрихи, атрактивни нови джобове и колани, пришити фигури и декорации.

В СВОБОДНОТО ВРЕМЕ
Спортен стил за свободното време, вдъхновен от музикалните фестивали „Опън Еър”. Колекцията е цветна, съдържа фигури и елементи, типични за стиловете хипи и гръндж. Основните цветове включват естествени, жълто кафяви и бежови тонове, както и естествени нюанси на зеленото и милитъри кафявото с елементи в светли и свежи цветове като жълто, оранжево, червено, синьо и зелено. Наличието на райета и карета допълва богатото разнообразие от комбинации. Един от основните акценти в зимния стил е видът на автентичния „арктически ловец”, вдъхновен от вълнуващата идея за експедицията.

ЪРБАН
Небрежно-елегантният градски стил е вдъхновен от дневния и нощен градски живот. Той съвместява елегантни и претенциозни детайли, тъкани и изображения (тъмни райета, надписи, конци) в умерен и мъжествен стил. Тази колекция е създадена в гамата на тъмните тонове, акцент са дълбоките и силни нюанси: бургундско, червено, тъмносиньо и черно.

Снимки:
1.– 4. Модели от колекцията на “Спрингфийлд”.
5. Доц. д-р Любомир Стойков.
6. Адреналинките Яна и Жана.
7. Денди от “Вип Брадър”.
Фото: © Боряна Кацарова

© Любомир Стойков
Всички права запазени!